Marie säger att hon egentligen inte är en äppelpajperson, men den här versionen tycker hon verkligen om. Kanske för att den är toppad med crunchy superfood-granola? Granola med äpplen blir en härligt god och hälsosam dessert.

 

ÄPPELPAJ MED GRANOLA OCH VANILJSÅS

Känsla: Serene

Fyllning:
4 äpplen, skurna i bitar
250 ml äppeljuice
2 tsk arrowrot
2 tsk kanel
En liten nypa salt
5 dl granola, se nedan

Vaniljsås

Växtbaserad grädde
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 160 grader. Värm upp äppeljuicen i en kastrull. Blanda arrowroten med lite vatten i en kopp. Blanda ner arrowroten i äppeljuicen och rör om tills den blir tjock och ha i kanel och salt. Lägg äpplena i en ugnsform och häll över den varma äppeljuicen. Toppa med granolan och ställ in i ugnen i 20 till 30 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna i 10 min innan servering.
Blanda ihop ingredienserna till vaniljsåsen och servera till den varma pajen.

GRANOLA

Känsla: Super

1 dl gojibär
5 msk kokosolja
2 dl rissirap
6 ½ dl havregryn
1 ½ dl boveteflingor
1 dl pumpafrön
1 dl russin
1 ½ dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 msk arrowrot
2 lime, rivet skal och pressad juice

Sätt ugnen på 160 grader. Blötlägg gojibären i varmt vatten i 5 minuter. Häll kokosolja och rissirap i en kastrull och värm försiktigt tills den blir flytande.
Blanda ihop alla ingredienserna väl i en stor skål, och häll över på en plåt. Grädda 20–30 minuter tills topparna är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara i en burk med lock.
Denna granola är jättepopulär hos våra kunder och är fräsch i smaken tack vare lime och kokos. Gott att ha en burk hemma för att toppa gröten, chiapuddingen eller äppelpajen ovan.