DATE / TIME 03/04/2017 10:00

Datum och Tid
Datum: 4 mars 2017
Tid: 10:00 - 16:30

Plats
Happy M Kitchen

Typ av evenemang


Saturday Cooking Class med Mekto Ganic’

En kurs där du kan njuta och lära dig laga nyttig påskmat/vårmat fri från gluten, socker samt vegan och rawfood! Nu har du möjligheten att lära dig laga mat med den bästa raw- & vegankocken samt näringsexperten!

Vegansk vårmat med Mekto Ganic´

Denna lördagsklass är intensiv och vi kommer laga en 4-rätters meny som vi sedan avnjuter tillsammans med ett glas vin eller bubbel. Du kommer få lära dig hur du kan variera alla måltider enkelt och hur du enkelt kan byta ut vissa råvaror mot andra för att variera din vardag och göra det så enkelt som möjligt men samtidigt hälsosamt och näringsrikt!

Mekto liksom vi använder bara rena, oprocessade råvaror, nyttiga, fiberrika, närings-, vitamin- mineral- och antioxidantrika. Men även färgrika! Du kommer att få en djupare förståelse för vad vi på Happy M Kitchen menar med ”Natural Clean Food” vilket Mekto också kommer att förmedla. Hon kommer introducera och förmedla sin kunskap om hur du lagar balanserade måltider med alla ämnen som kroppen behöver för att må bra! Helt enkelt för att skapa en energibalans i din kropp för att du ska må så bra som möjligt! Välkommen till en unik och kunskapsberikad dag!

Så vem är den här klassen för?

Den här kursen är för alla som vill äta mat och använda råvaror i sin renaste form – ekologisk, oprocessad och utan tillsatser. Det är detta vi kallar för Natural Clean Food. Vi på Happy M Kitchen och Mekto Ganic´ använder bara de bästa råvarorna – och med bästa menar vi sådana ingredienser i maten som är bra för dig och din hälsa även i ett långt perspektiv. Vi har bland annat sorterat bort raffinerat socker och mjöl, samt mejeriprodukter. Mekto lagar nyttig mat som är bra för ditt immunförsvar med råvaror som är fullproppade med vitaminer, mineraler, goda enzymer och antioxidanter. Maten smakar inte bara mer utan är bättre för din hälsa ur ett långt perspektiv.

Det här ingår i klassen

Vi håller på mellan kl. 10 och 16.30 med ett avbrott för en gemensam färgglad och smakrik lunch kl. 13 – 14 som vi kommer tillaga under dagen.

Denna lördagsklass är intensiv och vi kommer att laga en 4- rätters meny som vi sedan avnjuter tillsammans. Vi går igenom de fyra rätterna, som går att variera i det oändliga och deltagarna får ta med sig recepten hem. Vid vår matlagningsbar demonstrerar Mekto hur man lagar de olika maträtterna. Mekto talar om ingredienserna och berättar om vad maten gör med oss. Du följer med i processen och får smaka på allt som tillagas.

Filtrerat vatten – med eller utan bubblor, samt te ingår i matlagningsklassen. Ett glas rött vin, vitt vin, bubbel eller kallpressad juice ingår i lunchen!

Mekto har plockat ihop en goodiebag som alla deltagare får med sig hem!

Pris: 1195 kr per person. SÄNKT PRIS till 995kr.

Saturday guestchef: Mekto Ganic´

Mekto Ganic´ är licensierad kostrådgivare med en fördjupning inom beroendeproblematik och idrottsnutrition, holistisk rawfood- och vegankock, licensierad allergi- och hälsoinformatör, hälsoinspiratör, matkreatör, författare, matstylist, formgivare, informationsspecialist och bibliotekarie. Hon är dessutom certifierad handledare i KBT Stahremetoden inom övervikt, fetma och ätstörningar. Hon har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och arbetar frekvent med kursverksamhet, utbildningar, föreläsningar och receptutveckling åt den offentliga och privata sektorn. Mekto Ganic´ har utgivit tre böcker på mindre än två år! ”Bröd & kakor – baka utan gluten”, ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk” samt ”BAKA VEGO – Veganska recept”.
Bild ovan av fotograf Fanny Hansson

Ps. Bokningen är bekräftad först när betalningen är oss tillhanda. Om du av någon anledning inte kan genomföra betalningen via PayPal, så kontaktar du oss via email eller telefon så ordnar vi en plats till dig om det finns platser kvar!

LEAVE A REPLY