Här kommer ett smakprov på ett recept Marie tagit fram med Zetas nya gryner.

Porridge all’arancia e mandorle

Apelsin- och mandelgrot_high
Starta dagen med en god gröt med fina smaker, som ger njutning och en bra grund för dagen. Gröt har en given plats på frukostbordet och denna ljuvligt kanel- och apelsindoftande variant med naturlig sötma från morötterna är en favorit!

4-6 PORTIONER
1 pkt Zeta 5 Gryner, 250 g
5 dl morötter, finrivna
6 dl mjölk, t ex mandel- eller havremjölk
1 ½ dl apelsinjuice
3 ½ dl vatten
2 torkade fikon, hackade
3 tsk malen kanel
½ tsk salt

Gör så här: Koka upp samtliga ingredienser i en stor kastrull. Sänk värmen och låt småputtra i 20–25 minuter. Toppa gärna med rostade mandlar och färska fikon. Servera tillsammans med mjölk.

Tips: Fördela gärna gröten i portionsförpackningar som du förvarar i kylen, håller sig 3–4 dagar. På så vis har du frukosten klar för hela veckan! Variera med blåbär, kardemumma eller något annat du tycker om.