Här hittar du ett enkelt recept på hemmagjord majonäs utan ägg. Använd som tillbehör eller som bas i Vegagen toast, Coleslaw eller hamburgerdressing. Översatt till svenska längre ned på sidan!

Vegan mayo

250ml soya cream (provamel brand is best)
250ml deodorised sunflower oil
2 tsp dijon mustard
2 tsp lemon juice
1 tsp cider vinegar
Pinch of salt
Place the soya cream, lemon juice, mustard, vinegar, and salt into a jug. Blend with a hand blender and bit by bit add the sunflower oil until it all thickens up.

Vegagen toasts

2 cups of vegan mayo
A bunch of dill, finely chopped
Juice and zest of 1 lemon
½ a red onion, fine diced
300g tofu, cut into small cubes
1 tbsp olive oil
1 tbsp tamari

Heat the oil in a frying pan and add the tofu with a pinch of salt, fry until browned then add the tamari and toss for a moment. Remove from heat and allow it to cool down.
Place all the ingredients into a mixing bowl and gently fold them together.
Serve on a slice of sourdough toast.

Coleslaw

Mix the Vegan Mayo with finely sliced white cabbage, grated carrot, and finely sliced onion.

Burger relish

Mix the Vegan Mayo  with finely diced red onion, salt gurka, and chopped parsley.


Vegan mayo

250ml sojagrädde (provamel är bäst)
250ml luktfri solrosolja
2 tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
1 tsk äppelcidervinäger
Nypa salt
Placera sojagrädde, citronsaft, senap, vinäger och salt i en kanna. Blanda med en stavmixer och häll i solrosoljan lite i taget, tills det tjocknar.

Vegagen toast

2 koppar vegan mayo
Ett gäng dill, finhackad
Saft och skal av en citron
½ rödlök, fina tärnade
300g tofu, skuren i små tärningar
1 msk olivolja
1 msk tamari

Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt tofu med en nypa salt, tills brynt, tillsätt sedan tamari och vänd runt en stund. Ta bort från värmen och låt den svalna.
Placera alla ingredienser i en skål och blanda försiktigt ihop dem.
Servera på en skiva surdeg toast.

Coleslaw

Blanda Vegan Mayo med fint skivad vitkål, riven morot och tunt skivad lök.

Hamburgerdressing

Blanda Vegan Mayo med fint tärnad rödlök, salt gurka, och hackad persilja.