Ljuvliga smårätter som är snabba och lätta att göra för att ta med på picknick eller till fredagsmyset.

AVOCADO MASH

2 mogna avokado
1 msk limejuice, pressad
1 röd chili, finhackad utan frön
1 tsk extra virgin olivolja
Havssalt efter smak

Mosa avokadon i en skål med de andra ingredienserna. Smaka av. Klart!

 

ROSTAD MAJS- OCH FETAOSTRÖRA

300 g majskorn på burk
1 tsk chiliflingor, mer efter smak
100 g växtbaserad fetaost
1 msk lime, pressad

Häll av vätskan från majskornen. Torrosta i stekpanna med chili. Lägg de rostade majskorna i en matberedare och mixa. Ha i ”fetaost” och mixa. Häll i citron och smaka av med feta, lime och chili. Låt svalna.

 

TOFUTACOFÄRS

400 gram tofu
1 dl ekologisk tacokrydda (50 gram)
1 msk tamari
1 dl vatten
Salt och peppar

Smula sönder tofu i stekpannan, stek med salt och peppar. När färsen börjar få färg, häll i tacokrydda, tamari och vatten. Låt sjuda i 10 minuter tills allt vatten försvunnit.

 

SNABBPICKLAD RÖDLÖK

1 rödlök
3 msk äppelcidervinäger

1 nypa salt

Strimla rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Häll över äppelcidervinäger och salt tills rödlöken är täckt.Se till. Låt stå minst 10 minuter. Håller några dagar i kylen.