DATE / TIME 04/01/2017 10:00

Datum och Tid
Datum: 1 april 2017
Tid: 10:00 - 16:30

Plats
Happy M Kitchen

Typ av evenemang


Saturday Baking Class with Mekto Ganic’

Här kommer äntligen en hel dag där du kan lära baka glutenfritt! Kom och får inspiration samt baka påskmat med Sveriges första bakboksförfattare inom glutenfritt, sockerfritt och ekologiskt – Mekto Ganic´! Upptäck hur fantastiskt det är att kunna äta bröd som är bra för din hälsa!

Påskbaka glutenfritt med Mekto Ganic´

Denna lördagsklass är intensiv och vi kommer baka flera olika bröd som vi sedan avnjuter tillsammans med ett glas vin eller bubbel. Du kommer få lära dig hur du kan variera bröden enkelt och hur du enkelt kan byta ut vissa råvaror mot andra för att variera din vardag och göra det så enkelt som möjligt men samtidigt hälsosamt och näringsrikt!

Mekto, liksom vi, använder bara rena, oprocessade råvaror, nyttiga, fiberrika, närings-, vitamin- mineral- och antioxidantrika. Du kommer att få en djupare förståelse för vad vi på Happy M Kitchen menar med ”Natural Clean Food” vilket Mekto också kommer att förmedla. Hon kommer introducera och förmedla sin kunskap om hur du bakar glutenfritt och hälsosamt med ämnen som kroppen behöver för att må bra! Alla bröd går att göra både vegan och raw och Mekto bakar bara bröd som håller ditt Glykemiska index på en låg nivå. Så här har du möjligheten att lära dig baka helt ”guiltfria” bröd till påsk! Välkommen till en unik och kunskapsberikad dag!

Så vem är den här klassen för?

Den här kursen är för alla som vill lära sig att baka hälsosamt, veganskt och glutenfritt och använda råvaror i sin renaste form – ekologiska, oprocessade och utan tillsatser. Det är detta vi kallar för Natural Clean Food. Vi på Happy M Kitchen och Mekto Ganic´ använder bara de bästa råvarorna – och med bästa menar vi sådana bakingredienser som är bra för dig och din hälsa även i ett långt perspektiv. Vi har bland annat sorterat bort raffinerat socker och konventionellt mjöl, samt mejeriprodukter. Mekto bakar hälsosamt bröd som är bra för ditt immunförsvar med råvaror som är fullproppade med vitaminer, mineraler, goda enzymer och antioxidanter. Bröden smakar inte bara mer utan är bättre för din hälsa ur ett långt perspektiv.

Det här ingår i klassen

Vi håller på mellan kl. 10 och 16.30. Denna lördagsklass är intensiv och vi kommer att baka olika påskinspirerade härligheter och avnjuter sedan en meny tillsammans mellan 13-14.

Du får lära dig att variera en din bakning enkelt; hur du byter ut vissa råvaror mot andra för att variera din vardag och göra det så enkelt som möjligt och samtidigt så näringsrikt och hälsosamt! Vi kommer att gå igenom några olika bröd, som går att variera i det oändliga och deltagarna får ta med sig recepten hem. Vid vår matlagning- och bakningssbar demonstrerar Mekto hur man bakar de olika bröden. Mekto talar om ingredienserna och berättar om vad råvarorna gör med oss. Du följer med i processen och får smaka på allt som tillagas.

Filtrerat vatten – med eller utan bubblor, samt te ingår i matlagningsklassen. Ett glas rött vin, vitt vin, bubbel eller kallpressad juice ingår i lunchen.

Mekto har dessutom plockat ihop en goodiebag som ni får ta med hem!

Pris: 1195 kr per person.

Saturday guestchef: Mekto Ganic´

Mekto Ganic´ är licensierad kostrådgivare med en fördjupning inom beroendeproblematik och idrottsnutrition, holistisk rawfood- och vegankock, licensierad allergi- och hälsoinformatör, hälsoinspiratör, matkreatör, författare, matstylist, formgivare, informationsspecialist och bibliotekarie. Hon är dessutom certifierad handledare i KBT Stahremetoden inom övervikt, fetma och ätstörningar. Hon har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och arbetar frekvent med kursverksamhet, utbildningar, föreläsningar och receptutveckling åt den offentliga och privata sektorn. Mekto Ganic´ har utgivit tre böcker på mindre än två år! ”Bröd & kakor – baka utan gluten”, ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk” samt ”BAKA VEGO – Veganska recept”. Hon certifierar dessutom rawfoodkockar och hälsoinspiratörer! Kika gärna på hennes hemsida www.mekto.se.

Ps. Bokningen är bekräftad först när betalningen är oss tillhanda. Om du av någon anledning inte kan genomföra betalningen via PayPal, så kontaktar du oss via email eller telefon så ordnar vi en plats till dig om det finns platser kvar!

Boka evenemanget

Bokningen är stängd för detta evenemang.

LEAVE A REPLY