Happy M Kitchen

Happy M Kitchen är en livsstilsrestaurang som erbjuder Natural Clean Food som man mår bra av. Mat och välbefinnande hänger ihop och vi vill inspirera så många som möjligt att äta riktigt bra på ett lustfyllt sätt. Restaurangen är hjärtat i verksamheten. Det är här vi lagar all mat – även den som hämtas i vår Café/Deli-avdelning av privatpersoner, företag och organisationer. Vi tar intryck av Kaliforniens lifestyle-restauranger och plockar upp influenser från Japan och Medelhavsländerna. Menyn innehåller grönsaker i alla dess former, fisk, skaldjur, fullkorn och annat som både smakar och gör gott. Så mycket som möjligt är ekologiskt. Här finns noggrant utvalda eko- och naturviner, öl och andra drycker. Vi erbjuder lunch, middag, fika, snacks och kallpressade, ekologiska juicer som vi varsamt gör för hand.

Mötesenergi!

Hur vore det att byta ut kanelbullarna och ostfrallorna mot något som ger istället för tar energi på jobbmötena? Välkommen till vår värld av ”guilt-free sweet treats” som är himmelska till fikat. Vi erbjuder hela korgar med mötes- och konferensfika. Utifrån era önskemål stoppar vi i kaffe/te, kalla drycker, wraps, energibollar, chokladbrownies och annat som både smaklökarna och hjärnan uppskattar.

Demo and dine

Happy M Kitchen ska vara en mötesplats där människor äter gott, blir inspirerade och har roligt tillsammans. Vill du göra något kul med vännerna eller kollegerna är ni välkomna till vår matlagningsbar för en specialdesignad kväll med ”demo and dine”. Eller boka någon av våra öppna matlagningsklasser om du vill bli inspirerad och få med dig nya idéer hem. Vi arrangerar också din bröllopsfest, ditt 50-årskalas eller andra tillställningar där naturlig, utsökt mat och dryck har en given plats.

om_gott

Natural Clean Food

– made with love and care

marie_zeta_high

Maries story

Marie Butler, som äger Happy M Kitchen, har en passion för mat och välbefinnande. I mer än 30 år har hon fångat upp trender och studerat sambanden mellan det vi äter och hur vi mår, i teori och praktik. Marie har erfarenhet av mat och hälsa från olika verksamheter i Sverige, Italien, England och Skottland. Maries vision med den nya livsstilsrestaurangen är att hon vill inspirera till förändring och verkligen göra skillnad i ett större sammanhang. Ambitionen är att sätta en ny mat- och hälsotrend i Sverige.

Maries intresse för mat och hälsa tog fart på allvar när hon var 23 år. Hon hade då haft eksem över hela kroppen i 18 år. Hon ändrade sin kost och efter två månader försvann eksemet helt och hållet. Sedan dess har hon studerat mattrender, geografins koppling till mat, vad som hänt med maten över tid och hur maten kan kopplas till större förändringar i hälsoläget i olika länder.

I början av sin karriär drev Marie restauranger i Italien, England och Sverige med stor framgång. Restaurangerna blev snabbt populära och det ledde till att Marie blev en efterfrågad konsult när nya restaurangkoncept skulle öppnas i London. Konsultrollen utvecklades till att även omfatta rådgivning till stora, internationella företag som ordnade exklusiva resor för kunder och medarbetare till topprankade hotell och restauranger i olika delar av världen. Intresset för mat och hälsa växte sig allt starkare och Marie utvecklade hela tiden sin kunskap utifrån ett helhetsperspektiv. Det ledde bland annat till att hon år 2000 var med och grundade Penninghame House Foundation i Skottland – en organisation som arbetar med mat, hälsa och välbefinnande.

Penninghame House är ett stort, traditionellt gods i sydvästra Skottland, som kan ta emot 80 övernattande gäster för kortare och längre kurser. Där har Marie upplevt vilken effekt förändrade matvanor kan ha på människors livskvalitet redan efter kort tid. Många kursdeltagare har lämnat Penninghame House med betydligt bättre hälsa och en ny syn på livet, som ett resultat av vistelsen där.