2 recept + dressing ur nya kokboken Happy Me

Kokboken som Marie har tagit fram kommer att finnas i butik från den 7e augusti. Tills dess får du testa 3 av recepten som kommer att finnas med i den! Lyxigt va?!

Kale Caesar Salad

Caesarsalladen är en klassiker och den blir aldrig fel. På Happy Me har den alltid varit en favorit bland kunderna. Den här varianten med rökig smak på rödbetorna tillsammans med den krämiga dressingen gör att smaken blir oemotståndlig. Detta är ett grundrecept och går att ha som en sidorätt eller om du vill lägg till protein så det blir en huvudrätt till lunch eller middag.

4 PERSONER
2 rödbetor, kokta, skurna i klyftor 8 st grönkål, utan stjälk och och skurna i bitar

1 romansalladshuvud, strimlad

2 dl Caesardressing (Se nästa recept nedan!)

1⁄2 rödlök, finskuren i halva ringar

1 msk extra virgin olivolja

2 msk balsamvinäger

2 msk citron, pressad

1 msk tamari

1 tsk rökt paprika

2 msk tamarirostade solrosfrön

Salt efter smak

 

Lägg rödbetor, rödlök, olja, balsamvinäger, citron, tamari, rökt paprika och salt i en skål och rör om. Låt marinera i cirka 30 minuter.

Ånga grönkålen i 2–3 minuter tills de är mjukna. Låt den svalna. Lägg romansalladen och grönkålen i en skål och häll i Caesardressing. Blanda försiktigt runt så att såsen sugs upp av bladen.

Ta en ny skål och lägg ett lager med salladen i botten och varva sedan med rödbetor och rödlök. Fortsätt tills det är slut (att varva och inte blanda hindrar salladen från att bli rosa). Garnera med solrosfrön.

Servera gärna med tempeh, tofu, lax eller räkor.

Caesardressing till din sommarsallad

Denna dressing passar till allt möjligt! Inte bara caesarsalladen.

2½ dl havre/sojayoghurt (osötad)

5 msk extra virgin olivolja

1 tsk kapris

1 tsk rissirap/lönnsirap

1 vitlöksklyfta hackad

1 msk dijonsenap

2 katrinplommon hackade

Salt och svartpeppar efter smak

 

Mixa allt i en mixer tills dressingen blir slät.

 

 

SOS pizza / Pizza wrap

Den här “pizzan” är försvinnande god och tar bara ca 12 min att tillreda!

1 PIZZA

1 glutenfritt wrapbröd, t ex BFree

1⁄2 liten rödlök skuren i tunna skivor

1 msk balsamicovinäger eller citron

1 nypa salt

3 msk pastasås (köpt på glasburk)

50 g rökt tofu, riven

1 dl växtbaserad ost, riven

 

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg den skurna löken i en liten skål med balsamico och salt, blanda väl och ställ åt sidan. Lägg wrapen på en oljad ugnsplåt. Bred ut tomatsåsen över hela wrapen och lägg på tofun över hela tomatsåsen. Lägg på löken över tofun och till sist toppa med osten.

Grädda i ugnen cirka 7 min tills den blir mörkbrun på kanterna. Servera gärna med en blandsallad med Balsamicodressing,